Soms heb je gewoon genoeg van broodjes en slaatjes tijdens de middag. Deze eitjes met spinazie en zalm zouden dan wel eens de redding kunnen zijn! Je kan dit gerechtje vergelijken met een “Green Shakshuka“, maar dan gewoon veel gemakkelijker! Je hebt namelijk enkel spinazie, eieren en zalm nodig. En als je het volledig veggie wil doen, kan je gerust de zalm weglaten en gewoon wat feta toevoegen.
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
- 200 g spinazie
- 1 ui
- 3 eieren
- 100 g gerookte zalm
- Peper en zout
- Chilivlokken, afwerking
- Olijfolie
Bereiding
- Snij de ui in ringen. Stoof gedurende 8 minuten in een scheutje olijfolie tot ze begint te kleuren.
- Voeg de spinazie toe. Indien je het niet in één keer kan bakken, kan je de spinazie gerust geleidelijk aan toevoegen. Kruid met peper en zout.
- Maak drie putjes in de spinazie en breek daar voorzichtig telkens één ei in.
- Zet het deksel op de pan en laat verder zachtjes bakken tot het eiwit gestold is.
- Werk af met gerookte zalm en chilivlokken.
- Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!