Je bekijkt nu Tagliatelle met krokante spek en roomkaas

Tagliatelle met krokante spek en roomkaas

Eerlijk is eerlijk, ik heb de afgelopen dagen bitterweinig gekookt. Ligt het aan het warme weer, de late werkuren of aan het gebrek aan zin om naar de supermarkt te gaan? Ik weet het niet, maar het was welgeteld 5 dagen geleden dat ik nog écht iets gekookt had – opwarmen tel ik niet mee. Ik had eerlijk gezegd nog steeds geen tijd of zin gehad om naar de supermarkt te gaan, dus maakte ik deze pasta met alles wat ik nog in de kast en koelkast had liggen. Met een beetje inspiratie van Half Baked Harvest, toverde ik deze heerlijke, lichtjes pikante en vooral héél gemakkelijke pasta op tafel.

ingredienten

Bereiding

  • Maak de broodkruimels door het oude brood in een keukenmachine te vermalen tot ongeveer de grootte van peperkorrels. Ik gebruikte oud stokbrood, maar dit kan perfect met oud brood, pistolets,..  Je kan hiervoor uiteraard ook gewoon panko gebruiken.
  • Verwarm een grote pan op een gemiddeld vuur. Bak de spekjes – zonder vetstof- krokant en zet even opzij. Laat het vet van de spekjes nog in de pan.
  • Voeg 3 eetlepels olijfolie, het broodkruim, de look, de kappertjes en de chilivlokken toe aan de pan. Bak tot de broodkruimels helemaal zijn geroosterd en de kappertjes zijn gebakken, ongeveer een 3-4 minuten. Voeg op het einde de spekjes nog even toe. Haal uit de pan en zet opzij. 
  • Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze beetgaar is. Giet af.
  • Klop de roomkaas met 1 eetlepel olijfolie en peper en zout los. Voeg de gesneden basilicum toe en meng goed door elkaar.
  • Verspreid de roomkaas over de pastaborden. Voeg de pasta toe met wat olijfolie. Werk af met het broodkruimmengsel.

Geef een reactie