Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Eendenborstfilet met pruim, miso en worteltjes

    Eendenborstfilet met pruim, miso en worteltjes

    • Bericht gepubliceerd op:december 22, 2024
    • Berichtcategorie:Diner/Kerst/Recepten

    Eend is voor mij altijd een winnaar bij de feestdagen. Eenvoudig klaar te maken, feestelijk en gewoon ook héél lekker! De Aziatische toetsen in dit recept tillen het gerecht naar…

    Lees verderEendenborstfilet met pruim, miso en worteltjes
    Coquilles met parelcouscous en ‘nduja

    Coquilles met parelcouscous en ‘nduja

    • Bericht gepubliceerd op:december 22, 2024
    • Berichtcategorie:Diner/Kerst/Recepten

    Zijdezachte parelcouscous, op smaak gebracht met frisse citroen en sappige tomaat, vormt de perfecte basis voor de ster van het gerecht: prachtig goudbruin gebakken coquilles. Dit alles wordt vergezeld door…

    Lees verderCoquilles met parelcouscous en ‘nduja
    Orzotto met spinaziepesto
    Processed with VSCO with a6 preset

    Orzotto met spinaziepesto

    • Bericht gepubliceerd op:september 13, 2023
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Eén van mijn favorieten (en van velen van jullie). Een gerechtje dat trouwens tot stand kwam door een gebrek aan risottorijst, en ik dus maar even creatief een alternatief moest…

    Lees verderOrzotto met spinaziepesto
    Rigatoni met chorizo en burrata

    Rigatoni met chorizo en burrata

    • Bericht gepubliceerd op:september 13, 2023
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    De zomer is misschien wel bijna achter de rug, toch waan ik mij graag nog even in het mooie Italië met deze heerlijke pasta. Eenvoudig, snel klaar en vooral mega…

    Lees verderRigatoni met chorizo en burrata
    Roodbaarsfilet met tomaten-linzensalade en groene asperges

    Roodbaarsfilet met tomaten-linzensalade en groene asperges

    • Bericht gepubliceerd op:juli 16, 2023
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Eentje dat ik gisteren toevallig heel random op tafel toverde, en zo hard in de smaak viel! Wat heb je nodig voor twee personen? Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30 minuten…

    Lees verderRoodbaarsfilet met tomaten-linzensalade en groene asperges
    Tomaten tarte tatin x Crisp

    Tomaten tarte tatin x Crisp

    • Bericht gepubliceerd op:juli 16, 2023
    • Berichtcategorie:Diner/Lunch/Recepten

    Mijn weekje eten met Crisp! Nadat ik de afgelopen maanden Crisp enkele keren zag passeren bij mede-foodies, moet ik toegeven dat ik toch ook heel erg benieuwd was naar deze online supermarkt.…

    Lees verderTomaten tarte tatin x Crisp
    Verrassende visburger met curry en mango

    Verrassende visburger met curry en mango

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 4, 2022
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Vorige week (26 oktober tot en met 2 oktober) was het de Bewuste Visweek, een initiatief van het Aquaculture Stewardship Council (ASC) en het Marine Stewardship Council (MSC). Tijdens deze week…

    Lees verderVerrassende visburger met curry en mango
    Sticky Aubergine met curry yoghurt

    Sticky Aubergine met curry yoghurt

    • Bericht gepubliceerd op:mei 13, 2022
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten/Tussendoortjes

    Dat ik een grote fan ben van Mill & Mortar is niet langer een geheim. Ik gebruik hun kruiden op dagelijkse basis en verwerkte ze al meermaals in enkele toppertjes…

    Lees verderSticky Aubergine met curry yoghurt
    Salade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi

    Salade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi

    • Bericht gepubliceerd op:februari 22, 2022
    • Berichtcategorie:Diner/Lunch/Recepten

    Nooit teveel potjes! Al denkt Jonas vaak van wel. Zeker op momenten dat de potjeskast (ja, wij zijn zo een huishouden met een kast vol potjes) quasi op instorten staat.…

    Lees verderSalade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi
    Herfstsalade met gevulde gehaktballetjes

    Herfstsalade met gevulde gehaktballetjes

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 29, 2021
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Wanneer de herfst in het land is, heb ik voornamelijk goesting in twee dingen: gezelligheid (lees: kaarsen overal, lekker eten en lange herfstwandelingen) én pompoen! Laat dit dan toch wel…

    Lees verderHerfstsalade met gevulde gehaktballetjes
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • …
    • 8
    • Naar volgende pagina
    reclame - Jeugdsentiment, maar dan in een feesteli reclame - Jeugdsentiment, maar dan in een feestelijk jasje! Toch? De nieuwe Viennetta Pistache, gepimpt met warme chocoladesaus & crunchy pistachenootjes 🤤 Trust me, dit easy dessertje wordt meteen de blikvanger van het diner 🎄

#ViennettaClassico #ViennettaPistachio #helenkookt
    Hibernation season has begun 🐻🧡 lange wandelingen Hibernation season has begun 🐻🧡 lange wandelingen in het bos, comfort food elke avond, knuffelen met mijn beste mini (& ook maxi) vriend, gezellige avonden thuis, niets moet en niksen mag
    Balletjes in tomatensaus met aubergine ❤️ Is dit d Balletjes in tomatensaus met aubergine ❤️ Is dit de meest aesthetic foto? Nee, maar tis wel een héél lekker en hartverwarmend gerechtje en dat is wat telt, toch? 😍

500 g gemengd gehakt
Peper en zout
Snufje za’atar
Snufje paprikapoeder
Snufje chilivlokken
1 tl lookpoeder
1 witte ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngehakt
1 rode paprika of puntpaprika, in kleine blokjes
1 aubergine, in blokjes
400 g tomatensaus 
Geraspte kaas of Parmezaanse kaas
Olijfolie en bakboter

Meng het gehakt met de kruiden. Rol er kleine balletjes van. 

Verhit een scheutje olijfolie en een beetje bakboter in een grote pan of gietijzeren braadpan. Bak de gehaktballetjes tot ze mooi goudbruin zijn. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en zet opzij.

Voeg indien nodig nog wat olie aan dezelfde pan toe. Stoof de ui glazig. Voeg de look, paprika en aubergine toe. Laat de groenten zacht worden en licht karamelliseren. 

Voeg de tomatensaus toe en roer goed door de groenten. Kruid eventueel bij met peper, zout of extra chilivlokken. Laat de saus enkele minuten pruttelen.

Leg de aangebakken gehaktballetjes terug in de saus. Dek de pan af en laat 10 min zachtjes sudderen, tot de balletjes volledig gaar zijn. 

Strooi een handje kaas over het gerecht. Zet eventueel nog kort 5 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje. Werk af met verse kruiden en serveer met brood, pasta of rijst. 

Enjoy 🫶🏽
    Pov: it’s finallyyyy december 🎄❤️ Wie wist dat ee Pov: it’s finallyyyy december 🎄❤️

Wie wist dat een kerstkrans, een mini tree, wat festive branches en een prachtig boeket van @bloomon.be zóveel cozy vibes konden brengen? 😍 

Wil jij ook zo’n holiday make-over winnen? Neem dan zeker een kijkje op @bloomon.be & @bloomonnl! Meedoen kan tot en met 9 december🎁

- Samenwerking met @bloomon.be
#jouwbloomon

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig