Bagel met verrassende eiersla

Bagel met verrassende eiersla

Afhankelijk van de huidige toestand (pfff Miss Rona) kunnen we dit jaar misschien niet zo’n grote paasbrunch organiseren als we hadden gewild, maar dat wil niet zeggen dat we het niet een beetje kunnen vieren! Terwijl een meer intieme brunch voor sommigen ideaal is, willen anderen dan weer misschien buiten “vieren” met een iets groter gezelschap. Ik stelde een beperkte, maar toch gevarieerde Paasmenu op die perfect is voor een kleiner gezelschap, maar waarbij je de hoeveelheden ook zeker aanpassen voor een grotere groep. 

First things first, mijn favoriete eiersalade van het moment. Traditionele eiersalade heeft vaak wel wat eiwitten per portie vanwege de hardgekookte eieren, maar kan veel vet bevatten vanwege mayonaise. Ik verving dan ook de mayonaise door cottage cheese, maar zonder in te boeten op smaak! Trust me, mijn lief – die zot is van mayonaise en altijd heel wantrouwig is tegenover mijn gezondere alternatieven – vond deze eiersalade mega lekker! Door de cottage cheese maak je dus een gezondere keuze, en krijg je nog wat extra proteïnen binnen ;-). 

ingredienten

  • 4 bagels of pistolets 
  • 2 eieren
  • 200 g cottage cheese (1 potje) 
  • 2 tl mosterd
  • Peper en zout 
  • Beetje bieslook, fijngesneden
  • Enkele zure augurkjes, fijngesneden
  • 4 radijzen, in schijfjes gesneden
  • 8 groene aspergetips
  • Afwerking: preischeuten of kiemen 

Bereiding

  • Breng water aan de kook. Leg de eieren voorzichtig in het water en kook ze 10 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en laat ze een beetje afkoelen. Prak de eieren met een vork in kleine stukjes. Meng de cottage cheese, mosterd, bieslook en zure augurkjes onder de eieren. Kruid met peper en zout en zet eventjes opzij. 

  • Bak ondertussen de bagels krokant in een broodrooster of in de oven. 

  • Je moet de aspergetips normaal gezien niet schillen. Snijd een klein stukje van de onderkant af en was grondig. Verhit een beetje boter of olijfolie in een pan en roerbak de aspergetips in ca. 4 minuten beetgaar.

  • Beleg de bagel met de eiersla, radijsjes, groene asperges en werk af met enkele preischeuten of kiemen. 

  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie