Cheesecake met bosvruchten

Cheesecake met bosvruchten

Geen blokfood gerechtje vandaag, gewoon een lekkere zondagse cheesecake! Ik maakte deze voor nieuwjaar met mijn vrienden, en geloof mij, iedereen was fan (of dat maakte ze mij toch wijs). Het leuke aan zo’n cheesecake is dat het eigenlijk niet zo veel werk is. Gewoon een beetje geduld, dat is alles wat je nodig hebt! Zoals jullie weten zijn er twee soorten cheesecake: de gebakken versie (zoals deze), en de no bake versie. Persoonlijk eet ik de no bake liever in de zomer, lekker fris. Dus voor nu: tadaaaa, een gebakken cheesecake met bosvruchten. En beloofd, in de zomer post ik zeker mijn receptje voor een No bake Cheesecake met passievruchten!

Het recept dat ik hier heb gemaakt is een basisrecept. Dus voel jullie vrij om hier vanalles aan toe te voegen en éxtra lekker te maken! Ik denk bijvoorbeeld aan oreobodem, bessencoulis door het beslag, chocolade en karamel misschien? Mmmm, genoeg opties dus!

ingredienten

  • 150 g speculoos
  • 50 g boter
  • 600 g roomkaas (Philadelphia)
  • 125 g room
  • 3 eieren
  • 175 g kristalsuiker
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 druppels vanillearoma
  • Bosvruchten (afwerking)

Bereiding

! Moet een nachtje in de koelkast rusten!

  • Verwarm de hete luchtoven voor op 140-160 graden.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Verkruimel de speculoos in een keukenmachine. Meng de speculooskruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan met je handen of met een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  • Meng de roomkaas met de suiker, de room en het sap van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Werk af met een paar druppels vanillearoma. Het mengsel moet glad zijn.
  • Haal de bodem uit de koelkast en giet de cheesecake vulling op de bodem.
  • Bak de cheesecake ongeveer 60 – 65 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Hij is klaar als de bovenkant lichtjes bruin begint te worden, maar ze zelf nog “wiebelt”.
  • Laat de cheesecake nog een uurtje in de oven rusten, met de ovendeur open. Eens ze volledig is afgekoeld, plaats je de cheesecake een nachtje in de koelkast.
  • Wellicht gaat je cheesecake een beetje gescheurd zijn, dat is volledig normaal! Bedek de scheur met de verse bosvruchten of een lekkere coulis.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #Helenkookt!

Geef een reactie