Cheesy Champignonburger

Cheesy Champignonburger

Sinds een tijdje ben ik een grote fan van vleesvervangende producten. Ja, ik ben een vleeseter, maar ik kan écht genieten van lekkere veggie receptjes zoals jullie konden zien bij de paprikaburger! Deze keer werkte ik samen met Delhaize en testte ik hun nieuwe champignonburger uit. 75% van mijn volgers zijn vrouwen, want op een of andere reden spreken mijn receptjes de mannen niet echt aan. Toch schotelde ik dit gerechtje voor aan Bart (een goeie vriend) en die was wél direct verkocht. De combinatie van smeltende kaas en heerlijke champignons konden hem toch overtuigen. Hopelijk jullie dus ook?    

ingredienten

  • 2 champignonburger van Delhaize
  • 2 burgerbuns
  • 30 g rucola
  • 2 el truffelmayonaise
  • 120 g gesneden champignons
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • Peterselie
  • 2 sneden Zwitserse Raclettekaas (of Gruyère)
  • Plantaardige olie
  • Peper en zout

Bereiding

Dit receptje is in samenwerking met Delhaize België

  • Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  • Bereid de champignonburgers door ze 12 min te verwarmen in de oven, of 4 min te bakken in de pan.
  • Reinig de champignons en snijd ze doormidden. Snij de sjalot en de look fijn.
  • Bak de look en sjalot met  een beetje olie in de pan tot ze glazig zijn.
  • Voeg extra olie toe en bak  de champignons mee in de pan tot ze zacht zijn. Voeg telkens een klein scheutje water toe. Kruid met peper, zout en peterselie. Zet apart en laat ze een beetje afkoelen.
  • Bak de hamburgerbroodjes af tot ze krokant zijn.
  • De laatste 3 minuten leg je een schelletje kaas op de burger tot deze smelt.
  • Stel je hamburgers samen: snijd de broodjes open, besmeer met truffelmayonaise, de champignonburgers met kaas, voeg verse rucola toe en de gebakken champignons.
  • Geniet!

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT 

Geef een reactie