Je bekijkt nu Garlic Parmesan Fries met pestodip

Garlic Parmesan Fries met pestodip

Nieuwe week, nieuw receptje! En we blijven in het thema ‘comfort food‘, want geef toe, dat is toch alles wat we op dit moment écht willen eten he?

Garlic Parmesan Fries met pestodip! Zoals gewone frietjes, maar dan 1000x beter! Kaas en knoflook is al een match made in heaven, maar doe daar dan nog knapperige frietjes bij en je hebt een heerlijk bordje comfort food. De rode pestodip met kruidenkaas maakt het geheel af! Snel, gemakkelijk en super lekker! 

Ik gebruikte deze keer de Dippers van McCain, omdat zij – de naam zegt het zelf al – pérfect zijn om mee in een sausje te dippen. Je kan ze in de frituurpot, de oven of de airfryer bereiden, maar voor dit gerechtje ging ik weer voor de oven omdat dat gewoon het eenvoudigste is. 

ingredienten

Voor de frietjes 

  • 200 g Dippers frietjes van McCain
  • 3 el parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl grof zeezout
  • Klein snufje cayennepeper
  • 4 teentjes look, geplet of heel fijn gesneden
  • Beetje olijfolie
  • Enkele takjes tijm, afwerking of 1 tl gedroogde tijm

Voor de pestodip 

  • 3 el kruidenkaas
  • 2 el rode pesto
  • Peper en zout 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de bevroren frieten op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  • Meng de parmezaanse kaas met de uienpoeder, het zeezout, cayennepeper en de fijngesneden of geplette look. 
  • Besprenkel de frietjes met een scheutje olijfolie. Voeg de parmezaanmix toe en meng alles goed door elkaar zodat de frietjes ongeveer evenveel bedekt zijn. Werk af met enkele takjes tijm. 
  • Bak de frieten in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Maak ondertussen de pestodip. Mix de kruidenkaas met de rode pesto in een keukenmixer. Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Haal de frietjes uit de oven en werk af met nog wat verse tijm.
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
 

Geef een reactie