Gebakken appeltjes met snelle granola

Gebakken appeltjes met snelle granola

De afgelopen maanden was ik met heel veel trots ambassadrice voor Quaker! Elke maand toverde ik namelijk een heerlijk ontbijtje of verrassende lunch op tafel met mijn favoriete producten, zoals bijvoorbeeld: 

Helaas komt aan elk mooi liedje een einde. Mijn laatste gerechtje is dan ook een klassieker die hier tijdens de koude wintermaanden bijna dagelijks op tafel staat: gebakken appeltjes met snelle granola en yoghurt! Super lekker en gemakkelijk, én perfect om het jaar op een iets lichtere noot te eindigen hé ;-). 

ingredienten

  • Voor de appeltjes
  • 1 rode appel
  • 1 tl honing
  • ½ tl kaneel
  • Beetje kokosolie of boter

Voor de snelle granola

  • 3 el havermout
  • 1 el kokosschilfers
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el gepofte quinoa
  • 3 el gepofte spelt
  • 1 el noten naar keuze in stukjes
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel 

Afwerking 

  • (Griekse) yoghurt

Bereiding

  • Snij de appel in kleine blokjes. Je mag gerust de schil eraan laten. Bak de appeltjes goudbruin in een verhitte pan met een heel klein beetje boter of kokosolie. Voeg gedurende het bakken een snufje kaneel toe. Werk af met een theelepel honing. Zet even opzij. 
  • Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de snelle granola. Bak de granola goudbruin en krokant op een gematigd vuur met een beetje boter of kokosolie. Opgelet: Laat je pan met havermout en noten niet alleen! Het kan ineens heel snel gaan. 
  • Geniet van de snelle granola en gebakken appeltjes samen met wat yoghurt. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie