Je bekijkt nu Gevulde pastaschelpen met pompoen

Gevulde pastaschelpen met pompoen

Joepieeee het is herfst!! Oké, ik haat de regen, maar hoe gezellig is deze periode wel niet? Als de blaadjes van de bomen vallen, krijgen we massaal goesting in knusse herfstgerechten en dit is er ABSOLUUT een van! Ik weet dat het pas oktober is en zo, maar mijn cravings naar comfort food zijn echt niet stoppen. Als het koud is, wil ik alleen maar pompoen, peer, vijgen en appeltaart haha! Ik moet zeggen, ook al haat ik de regen, ik hou van de gezelligheid die het met zich meebrengt. En het excuus om de hele dag binnen warm te blijven. Perfect dus met deze heerlijke ovenschotel!  

ingredienten

  • 250 g pastaschelpen
  • 250 g ricotta
  • 150 g roomkaas
  • 50 g groene pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 200 g pompoenpuree
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 300 ml melk
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl cayennepeper
  • 80 g geraspte cheddar
  • 2 bollen mozzarella, gesneden
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • verse basilicum (afwerking)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Verhit de olijfolie in een grote pot op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak kort aan. Voeg de pompoenpuree, de melk, kruiden en een snuifje zout en peper toe. Laat 15 minuten sudderen of tot de saus iets dikker wordt. Proef en pas de kruiden aan als dat nodig is.

* De pompoenpuree maak je door pompoenblokjes te stoven in wat boter met water tot de pompoen zacht wordt. Pureer de pompoen met een mixer. 

  • Breng ondertussen een grote pot gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Combineer de ricotta, roomkaas, de helft van de cheddar en de pesto in een middelgrote kom.
  • Schep de pompoensaus in de ovenschaal.
  • Laat de pastaschelpen uitlekken en vul ze met het kaasmengsel. Tip: vul een diepvrieszakje zoals een spuitzak, dat maakt het eenvoudiger. Plaats de gevulde schelpen in de ovenschaal. Werk af met de mozzarella en de resterende cheddar.
  • Plaats de ovenschaal in de oven en bak 20-25 minuten of tot de kaas gesmolten is. Laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen. Serveer met verse basilicum. Geniet ervan!

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie