Krokant rozijnenbrood met warme geitenkaas

Krokant rozijnenbrood met warme geitenkaas

De feestdagen komen nu toch wel dichter en dichter, wat dus ook betekent dat je wellicht om de oren wordt geslagen met originele en overheerlijke kerstrecepten. We weten allemaal dat de feestdagen er dit jaar niet hetzelfde gaan uitzien, maar dat betekent niet dat we het minder gezellig moeten maken. Meer nog, genieten van de kleine dingen is wat we nu volop moeten doen, hoe moeilijk dat ook soms is. 

Ik koos dit jaar voor een aantal super eenvoudige, maar wel héél lekkere hapjes. Als eerste op het lijstje staat dit heel simpel hapje: krokant rozijnenbrood met warme geitenkaas! Een klassieker, maar met een extra toets ;-). 

ingredienten

  • 1 rol geitenkaas
  • 4 sneden rozijnenbrood
  • 2 stronken witloof
  • 1 ui, gesneden
  • 3 el geleisuiker
  • 2 el water
  • 1 el witte azijn
  • Peper
  • Boter 
  • Takjes tijm, afwerking

Bereiding

  • Bak in een pan de ui en voeg er dan het witloof aan toe. Laat even stoven.
  • Voeg de geleisuiker, water en de witte wijnazijn toe. Laat 25 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij uit het rozijnenbrood cirkels met een ronde uitsteker, of snij gewoon in kleinere stukken.
  • Snij de geitenkaas in gelijke stukken. Leg op de sneetjes/cirkeltjes rozijnenbrood telkens een stukje geitenkaas.
  • Laat de geitenkaasjes lichtjes smelten onder de hete ovengrill.
  • Werk de warme geitenkaastoastjes af met een lepeltje witloofchutney en een takje tijm.
  • Serveer meteen. Smakelijk!
  •  

Opmerking: de witloofchutney gebruik je ook in dit receptje!

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie