Messy hotdogs met mosterd

Messy hotdogs met mosterd

Toen ik deze hotdog aan het maken was, besefte ik dat dit gerechtje ideaal is als lunch, maar ook super leuk als receptje tijdens een winterbarbecue! Barbecueën in de winter, op het eerste gezicht lijkt het een raar idee. Want is de zomer geen basisvereiste voor een geslaagde barbecue? Niet als het van mij afhangt! Technisch gezien is het nog herfst, maar dan nog vind ik dat het moet kunnen haha!

Als saus gebruikte ik de lekkere mosterd van Maille. La Maison Maille is zo’n 265 jaar geleden opgericht door Antoine Maille en is een buitengewoon erfgoed van vakmanschap, creativiteit en innovatie inzake de productie van mosterd en vinaigrettes. Haar aanbod bestaat onder andere uit 84 unieke mosterd varianten die één op één een geweldige smaaksensatie bevatten. Maille is er van overtuigd dat door de toevoeging van de juiste smaken elk gerecht nog lekkerder te maken is. En dat kan ik beamen!

ingredienten

  • 2 rode uien
  • 1 tl bruine suiker
  • 4 piccolo’s
  • 4 witte pensen
  • 50 g rode kool, fijngesneden
  • 50 g wortel, geraspt
  • 1 rode appel, fijngesneden
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl honing
  • 1 tl sojasaus
  • Handvol veldsla
  • 4 tl Mosterd – Maille Moutarde Fine de Dijon L’Originale
  • Boter
  • Peper en zout

Bereiding

Voor 4 stuks 

  • Pel de rode ui en snij in ringen. Bak ze in boter tot ze zachtjes gekarameliseerd zijn. Voeg er de bruine suiker aan toe.
  • Bak in een andere pan de worsten goudbruin in wat boter.
  • Rasp de rode kool fijn samen met de appel. Voeg de geraspte wortel toe. Meng met een beetje limoensap, sojasaus, honing en kruid met peper en zout.
  • Snij de broodjes open en beleg met de koolsla. Leg er de worsten op en beleg verder met de gekarameliseerde ui. Werk af met de mosterd.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie