Passievrucht gember ijsje

Passievrucht gember ijsje

Ik ben net terug uit Ibiza waar het elke dag wel 30 graden was op de middag en zelfs nog 22 graden om middernacht. Zeggen dat het heet was is het grootste understatement van het jaar. Het was zo heet dat ik niet aan het strand kon liggen of ik smolt volledig weg. Jammer genoeg is het zonnige weer mij niet direct gevolgd, dus moet ik zélf de zon in huis brengen. En hoe doe je dat beter dan met heerlijk frisse ijsjes? Er gaat niets boven het genieten van zelfgemaakte ijsjes op een warme dag. En aangezien ik verliefd ben op passievrucht, is deze combinatie met gember, passievrucht en yoghurt een echte topper!

ingredienten

  • 4 passievruchten
  • 4 el sinaasappelsap
  • 100 ml water
  • 100 g kokosbloesemsuiker (of gewone kristalsuiker gaat ook)
  • 100 g gember
  • 1 potje yoghurt (125 g)
  • 1 el citroensap

Bereiding

  • Schil of schraap de gember en rasp hem grof. Breng het water aan de kook met de suiker in een steelpan. Voeg de geraspte gemberwortel toe en laat 25 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
  • Laat afkoelen en giet de siroop in een flesje.
  • Snij de passievrucht in twee en lepel ze uit in een kom. Voeg het sinaasappelsap toe.
  • Neem in een andere kom de yoghurt en meng met het citroensap.
  • Lepel nu wat yoghurt in het waterijsvormpje, een beetje van de passievrucht en dan de gembersiroop/karamel. Met de achterkant van je lepel meng je dit een beetje onder elkaar waardoor je een ‘swirl’ krijgt.
  • Plaats in de diepvries voor een paar uur of voor een nachtje.
  • Geniet ervan

  Tip: Op een koele, donkere plek kun je de gembersiroop enkele weken bewaren. Ze is superlekker om ribbetjes mee te lakken of brochettes op de BBQ. Je kan ze ook gebruiken in dressings en dessertjes zoals deze.  

Geef een reactie