Plukpistolets

Plukpistolets

ingredienten

  • 2 pistoletss
  • 1 el olijfolie
  • 1 el pesto naar keuze 
  • 120 g zongedroogde tomaatjes (1 potje)
  • 100 g brie 
  • Peper en zout 
  • Tijm, afwerking

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180° C.

  • Snij een kruispatroon in de pistolets, maar zorg dat je niet tot helemaal vanonder snijdt.

  • Mix de zongedroogde tomaatjes tot een tapenade in de keukenmachine. Kruid met peper en zout. 

  • Snij de brie in kleine stukjes. Beleg de pistolets met de tomatentapenade en de stukjes brie. Vul elk gleufje met kaas en/of tomatentapenade. 

  • Meng de olijfolie met de pesto. Bestrijk de bovenkant van de pistolets met de olijfolie en pesto. 

  • Plaats de pistolets in een ovenschaal en dek ze af met aluminiumfolie. Bak de pistolets voor ongeveer 15 minuten, of tot de kaas gesmolten is. Bak de pistolets nog 5 minuten af zonder aluminiumfolie.

  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie