Rustieke Aardbei Mascarpone Taart

Rustieke Aardbei Mascarpone Taart

Deze post is in samenwerking met KitchenAid  Rustiek, dat is de naam dat je aan dingen geeft die er net iets anders dan perfect uitzien. Een hoekje dat er af brokkelt, een aardbei die minder mooi is gesneden, maaar minder perfect wil niet zeggen minder lekker! Want verdorie, dit is een lekker taartje. Ik ben nooit echt een topper geweest in bakken. Een simpele brownie of cheesecake lukt nog goed, maar een echte taart of cake is vaak een beetje lastiger. Het was alsof KitchenAid mijn noodkreet hoorde, en dacht: “awel die Helen, die sturen we een nieuw keukentoestel op se”. En zo geschiedde.. Maar daar stopt het goede nieuws niet, want ik mag jullie ook zo’n fantastisch mooie KitchenAid cadeau doen! Ter ere van hun 100 jaar wordt er gevierd met veel cadeautjes, en dus ook voor jullie. Wat je daarvoor moet doen vertel ik dinsdag op mijn IG, maar voorlopig zou ik zeggen: geniet van het weer en van het taartje!

ingredienten

  • 80 gr suiker
  • 160 gr boter
  • 225 gr bloem
  • 1/2 ei
  • snuifje zout
  • 450 gr mascarpone
  • 5 el honing of maple syrup
  • 2 el citroensap
  • 1 tl amandel extract of amaretto (als je gek wil doen)
  • Aardbeien (afwerking)
  • Munt (afwerking)
  • Amandelschilfers (afwerking)

Bereiding

Voor het deeg

  • Doe de suiker, boter, bloem, zout en het ei tegelijk in een kom en kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Knip twee grote stukken bakpapier. Na een uur rol je het deeg uit tussen de twee vellen bakpapier (zo heb je geen bloem nodig, en blijft alles proper) tot ongeveer 5 mm dikte. Bekleed je bakvorm met het deeg en snijd de overtollige randjes weg.
  • Bak je deeg nu blind in een 25 cm vorm voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.

Voor de vulling 

  • Roer in een kom de mascarpone, honing of maple, citroen en amandelextract door elkaar tot een romige  massa. Laat minstens 1 uur laten afkoelen.

Afwerking 

  • Als het deeg klaar is laat je dit volledig afkoelen. Eens het is afgekoeld vul je de vorm met de mascarpone. Werk af met verse aardbeien, munt en nog wat amandelschilfers.

Geef een reactie