Salade met aardbeien, geitenkaas en Gandaham

Salade met aardbeien, geitenkaas en Gandaham

Een tijdje geleden deed ik een samenwerking met Lekker van bij ons! Het concept van LVBO is iets waar ik 100% achter sta, namelijk: “De beste producten dicht bij huis. Lekker vers, streng gecontroleerd en met liefde geproduceerd door onze landbouwers.’  Want geef toe, lokaal is lekker! En misschien soms wel lekkerder! Voor dit receptje gebruikte ik twee typische streekproducten, het een wel iets verder als het ander. Gandaham is een Belgische (Gent) gedroogde ham of hesp, die door het proces van droogzouten en rijping een specifiek aromaverkregen heeft. Daarnaast gebruikte ik ook lokale aardbeien uit Melsele die ik bij een boer ben gaan halen. De combinatie van het zoute van de ham, met het zoete van de aardbei en het pittige van de geitenkaas, zorgt voor dé perfecte combinatie!

ingredienten

  • 250 g aardbeien
  • 150 g gekleurde kerstomaatjes
  • 50 g sla naar keuze
  • 2 lente-uien (in ringen gesneden)
  • 75 g Gandaham
  • 50 g geitenkaas
  • 2 el balsamicosiroop
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Handvol pistachenoten
  • Handvol gedroogde veenbessen of rozijnen

Bereiding

  • Halveer de kerstomaatjes en snij de aardbeien in partjes.
  • Verdeel de gemengde sla, de lente-ui, aardbeien en kerstomaten over een grote schaal, kruid met peper en zout en meng door elkaar met een beetje olijfolie.
  • Verdeel er de plakjes ham over. Verkruimel de geitenkaas.
  • Bedruppel de salade met balsamicosiroop en strooi er de pistachenoten en rozijnen of gedroogde veenbessen over.

Geef een reactie