Sticky Aubergine met curry yoghurt

Sticky Aubergine met curry yoghurt

Dat ik een grote fan ben van Mill & Mortar is niet langer een geheim. Ik gebruik hun kruiden op dagelijkse basis en verwerkte ze al meermaals in enkele toppertjes hier op de blog. Waaronder in deze gerechtjes:

Daarom leek ik het mij leuk om samen met hen een grote giveaway te doen. Samen met hen geef ik een grote kist weg met maar liefst 24 van mijn favo kruiden! Benieuwd wat je moet doen? Neem dan dus zeker een kijkje op Instagram

Voor deze sticky aubergine met kruide yoghurt gebruikte ik wederom enkele van mijn favorieten, zoals de Happy Roots kruiden maar ook de Chili Pul biber vlokken. Deze kruiden komen ook geregeld terug in mijn kookboek (wat je btw nog steeds kan bestellen langs dit kanaal haha). Je kan dus wel zeggen dat ik écht fan ben van de kruiden!

ingredienten

  • 1 aubergine 
  • Olijfolie
  • 1 tl chilivlokken (pul biber)
  • 1 tl happy roots kruiden
  • Peper en zout 
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 tl honing
  • 1 tl milde currypoeder
  • 1/2 citroen 
  • 1 teentje look
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sambal
  • 1 tl sriracha
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 1 lente-ui 
  • Handvol pistachenoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij ondertussen de aubergine in lange repen en plaats op een bakplaat.
  • Besprenkel met een goeie scheut olijfolie en kruid met chilivlokken, happy roots kruiden, peper en zout. Plaats in de oven voor 20-25 minuten. 
  • Maak ondertussen het sausje door de yoghurt te mengen met de honing, currypoeder, het sap van een halve citroen en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snij een teentje look fijn en zet even opzij.
  • Meng de sojasaus, sambal, sriracha en suiker tot een sausje. Los 1 tl maiszetmeel op in 100 ml water en voeg toe aan de saus.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en stoof de gesneden look aan. Voeg de saus toe en laat even indikken. Haal de aubergine uit de oven en voeg eveneens voor enkele minuten toe tot deze volledig bedekt is en ‘sticky’ is.
  • Snij de lente-ui en de pistachenoten fijn. Plaats de kruidige yoghurt in een bord. Verdeel de sticky aubergine over de yoghurt en werk af met de lente-ui en pistachenoten.
  • Smakelijk! Perfect als sidedish voor twee of als gerechtje voor jou alleen met wat platbrood of rijst.
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een antwoord