Tomaat mozzarella: een tikkeltje anders

Tomaat mozzarella: een tikkeltje anders

Tomaat en mozzarella, weer zo een eeuwenoude klassieker die iedereen wel lust. Niets moeilijk aan, je zou het bijna zelfs niet koken durven noemen hé! Toch vind ik dit weer een heerlijk gerechtje dat ik maar al te graag eens maak op een inspiratieloos dagje in de keuken. Of als je gewoon nog amper iets in huis hebt. Wat deze tomaat-mozzarella toch nét dat tikkeltje specialer maakt, is het feit dat je ze eventjes laat roosteren in de oven. Van zodra de geuren zich doorheen de keuken verspreiden, waan je je al snel in Italië met een fris glaasje wijn in de hand. De afgelopen dagen voelde het ook echt alsof we in warme oorden waren, maar die gedachte hebben we al snel weer mogen opbergen jammer genoeg. Daarom, als je toch nog eventjes terug naar zomerse sferen wil worden gebracht, probeer dan zeker dit simpel gerechtje eens uit!

ingredienten

  • 1 bol mozzarella (burrata is het beste)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tros kerstomaatjes (20 à 25 tomaatjes)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • handvol basilicum

Bereiding

  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Versnipper de look, snij de rode ui en snij ten slotte de tomaatjes telkens in twee.
  • Leg de tomaten in de ovenschool. Besprenkel met olijfolie.
  • Verdeel de basilicum, tijm, oregano, knoflook, zout en peper over de schaal en roer alles een keer goed om.
  • Verdeel ten slotte de rode ui over de schaal.
  • Zet de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven bij 200 °C.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT! 

Geef een reactie