Tosti met rode ui en peer

Tosti met rode ui en peer

Rode ui, peer en gesmolten kaas, wat een topcombinatie!! De gekarameliseerde ui tussen twee sneetjes brood met knapperige prosciutto, dun gesneden peer, romige cheddar en heerlijke gouda kaas. Het is hartig, zoet, een vleugje zout en de meest perfecte herfst tosti voor zowat elke dag van de week. Ik zou er zo weer een kunnen binnenspelen!

Dit recept is, zoals je misschien wel denkt, vrij eenvoudig, maar het is iets tijdrovender dan de gemiddelde tosti. Je moet de uien wel karamelliseren, maar trust me, het is de moeite waard!

ingredienten

  • 2 rode uien
  • 1 el boter
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 peren, in schijfjes gesneden
  • 4 plakjes prosciutto
  • 4 plakjes Gouda kaas
  • 8 plakjes cheddar kaas
  • 8 sneden wit brood (rustiek, vb. zuurdesembrood)
  • Scheut olijfolie

Bereiding

Voor 4 stuks

  • Pel de rode ui en snij in ringen. Bak ze in boter tot ze zachtjes gekarameliseerd zijn. Voeg er de bruine suiker aan toe.
  • Leg aan de binnenkant van de helft van de sneetjes brood een laag cheddar, ui, peer, prosciutto, tweede schel cheddar en een schel gouda kaas. Leg het bovenste stuk brood hier op.
  • Verwarm een scheut olijfolie in de pan. Leg de broodjes (2 per keer) in de pan en bak ze goudbruin aan elke kant, ongeveer 3-5 minuten per kant.
  • Geniet!

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie