Eenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo

Eenpansgerecht met tomatenrijst en chorizo

Eenpansgerechten: ideaal als je geen zin hebt in veel afwas of weinig tijd hebt! Want geef toe, af en toe wil je gewoon in je luie zetel zitten in plaats van uren achter het kookvuur. 

ingredienten

  • 250 g lange korrelrijst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 100 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 250 ml bouillon (kip of groenten)
  • 250 g tomatenpassata
  • 1 chili peper, fijngesneden
  • Peper en zout
  • Solo bakken en braden
  • Handvol feta, verkruimeld
  • Platte peterselie

Bereiding

  • Verwarm de Solo bakken en braden voorzichtig in een grote pan op een gematigd vuur. Bak de rode en witte ui, sjalot, look en chili peper toe tot ze glazig zijn. Bak de chorizo even mee tot deze krokant is.
  • Voeg de tomaten passata en bouillon toe en laat eventjes inkoken. Kruid met peper en zout.
  • Spoel ondertussen de rijst een 2 – 3 tal keer om het zetmeel te verwijderen. Doe dit tot de rijst helemaal gewassen is en voeg de gewassen rijst toe aan de pot. Laat dit even meekoken. Verlaag je vuur naar een zacht vuurtje zodat alles kan stomen. Laat gedurende een 10 tot 20-tal minuten de rijst inkoken. Dit verschilt naargelang de rijst die je gebruikt. Proef geregeld om te zien of de rijst gaar is. Controleer telkens of de rijst al gaar is, zo niet, dan voeg je nog een beetje water toe en laat je het verder inkoken.
  • Werk af met verkruimelde feta en peterselie.

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie