Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Honing gember mocktail

    Honing gember mocktail

    • Bericht gepubliceerd op:januari 24, 2021
    • Berichtcategorie:Drinks/Recepten

    Een tijdje geleden deelde ik al mee dat ik deze maand geen alcohol drink en dus volop aan het genieten ben van allerlei mocktails van The Mocktail Club. Af en…

    Lees verderHoning gember mocktail
    Broccoli penne ovenschotel

    Broccoli penne ovenschotel

    • Bericht gepubliceerd op:januari 24, 2021
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Door het koude weer van de afgelopen dagen verlang ik nog meer naar heerlijke ovenschotels die mij het ultieme comfort food gevoel geven. Deze broccoli penne ovenschotel met ricotta en…

    Lees verderBroccoli penne ovenschotel
    Tagliatelle met prei en spekjes

    Tagliatelle met prei en spekjes

    • Bericht gepubliceerd op:januari 20, 2021
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Een gemakkelijke klassieker die tot stand kwam toen ik weer eens mijn koelkast aan het leegmaken was. Niet te veel poespas, en vooral héél lekker: Tagliatelle met prei en spekjes.…

    Lees verderTagliatelle met prei en spekjes
    Geroosterde aubergine met pesto en burrata

    Geroosterde aubergine met pesto en burrata

    • Bericht gepubliceerd op:januari 12, 2021
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Weer zo een gerechtje dat toevallig ontstond toen ik mijn koelkast aan het leegmaken was: ovengeroosterde aubergine en tomaat met burrata.  Een heerlijk en vooral super simpel ovengerechtje zonder al…

    Lees verderGeroosterde aubergine met pesto en burrata
    Creme Brulee Cheesecake

    Creme Brulee Cheesecake

    • Bericht gepubliceerd op:januari 12, 2021
    • Berichtcategorie:Dessert/Recepten

    Jaja, je leest het juist: Crème Brûlée Mini Cheesecakes!! Ofwel, het beste van twee van mijn favoriete desserts gecombineerd in één heerlijke lekkernij. Ik speelde al langer met het idee…

    Lees verderCreme Brulee Cheesecake
    Rigatoni met zoete paprikasaus

    Rigatoni met zoete paprikasaus

    • Bericht gepubliceerd op:januari 12, 2021
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    De laatste tijd probeer ik iets meer te improviseren tijdens het koken; kijken wat er in mijn koelkast en berging ligt, en voilà! Hierdoor merk ik dat ik steeds creatiever…

    Lees verderRigatoni met zoete paprikasaus
    Mini visburger met avocado

    Mini visburger met avocado

    • Bericht gepubliceerd op:december 30, 2020
    • Berichtcategorie:Kerst/Recepten/Tussendoortjes

    En hier zijn we dan, mijn laatste receptje voor 2020: mini "vis"burgers met smeuïge advocadodip! Een lekker hapje dat perfect is om het jaar mee af te sluiten. Niet te…

    Lees verderMini visburger met avocado
    Gebakken appeltjes met snelle granola

    Gebakken appeltjes met snelle granola

    • Bericht gepubliceerd op:december 29, 2020
    • Berichtcategorie:Ontbijt/Recepten

    De afgelopen maanden was ik met heel veel trots ambassadrice voor Quaker! Elke maand toverde ik namelijk een heerlijk ontbijtje of verrassende lunch op tafel met mijn favoriete producten, zoals…

    Lees verderGebakken appeltjes met snelle granola
    Brusselse wafel met mascarpone en framboos

    Brusselse wafel met mascarpone en framboos

    • Bericht gepubliceerd op:december 20, 2020
    • Berichtcategorie:Dessert/Kerst/Recepten

    Ik sluit mijn Kerstmenu 2020 af met een echte Belgische klassieker, maar in een ander jasje: Brusselse wafels met vanille mascarpone en vers fruit! Een heerlijke klassieker die feestelijker is…

    Lees verderBrusselse wafel met mascarpone en framboos
    Heerlijke feesten met CRU!
    Processed with VSCO with a6 preset

    Heerlijke feesten met CRU!

    • Bericht gepubliceerd op:december 14, 2020
    • Berichtcategorie:Getest & goedkgekeurd/Kerst/Lifestyle

    Afgelopen weekend had ik het geluk dat ik één van de feestboxen van CRU mocht testen. Perfect voor in je bubbel, en niet te veel werk! CRU Market, de belevingsmarkt…

    Lees verderHeerlijke feesten met CRU!
    • Naar vorige pagina
    • 1
    • …
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • …
    • 25
    • Naar volgende pagina
    Cosy (& not so cosy) days 🧡 food that warms the so Cosy (& not so cosy) days 🧡 food that warms the soul, eeuwig rommelig huis, heel heel ziek zijn, eettafelzoektocht, laatste deadlines, & hoezo is het morgen al kerstavond??
    reclame - Jeugdsentiment, maar dan in een feesteli reclame - Jeugdsentiment, maar dan in een feestelijk jasje! Toch? De nieuwe Viennetta Pistache, gepimpt met warme chocoladesaus & crunchy pistachenootjes 🤤 Trust me, dit easy dessertje wordt meteen de blikvanger van het diner 🎄

#ViennettaClassico #ViennettaPistachio #helenkookt
    Hibernation season has begun 🐻🧡 lange wandelingen Hibernation season has begun 🐻🧡 lange wandelingen in het bos, comfort food elke avond, knuffelen met mijn beste mini (& ook maxi) vriend, gezellige avonden thuis, niets moet en niksen mag
    Balletjes in tomatensaus met aubergine ❤️ Is dit d Balletjes in tomatensaus met aubergine ❤️ Is dit de meest aesthetic foto? Nee, maar tis wel een héél lekker en hartverwarmend gerechtje en dat is wat telt, toch? 😍

500 g gemengd gehakt
Peper en zout
Snufje za’atar
Snufje paprikapoeder
Snufje chilivlokken
1 tl lookpoeder
1 witte ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngehakt
1 rode paprika of puntpaprika, in kleine blokjes
1 aubergine, in blokjes
400 g tomatensaus 
Geraspte kaas of Parmezaanse kaas
Olijfolie en bakboter

Meng het gehakt met de kruiden. Rol er kleine balletjes van. 

Verhit een scheutje olijfolie en een beetje bakboter in een grote pan of gietijzeren braadpan. Bak de gehaktballetjes tot ze mooi goudbruin zijn. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en zet opzij.

Voeg indien nodig nog wat olie aan dezelfde pan toe. Stoof de ui glazig. Voeg de look, paprika en aubergine toe. Laat de groenten zacht worden en licht karamelliseren. 

Voeg de tomatensaus toe en roer goed door de groenten. Kruid eventueel bij met peper, zout of extra chilivlokken. Laat de saus enkele minuten pruttelen.

Leg de aangebakken gehaktballetjes terug in de saus. Dek de pan af en laat 10 min zachtjes sudderen, tot de balletjes volledig gaar zijn. 

Strooi een handje kaas over het gerecht. Zet eventueel nog kort 5 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje. Werk af met verse kruiden en serveer met brood, pasta of rijst. 

Enjoy 🫶🏽

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig