Je bekijkt nu Hendrick’s Midsummer Solstice

Hendrick’s Midsummer Solstice

Gisteren was ik te gast op een prachtig event van Hendrick’s Gin! Ter ere van de midsummer solstice op 21 juni waande ik mezelf voor één avondje in een wereld vol magie en natuur. Omdat zomerbloemen inspirerend werken, presenteert Hendrick’s Gin met de Hendrick’s Midsummer Solstice de eerste limited edition die door Master-Distiller Lesley Gracie werd gecreëerd in het Cabinet of Curiosities. Dit is de eerste beperkte editie die rechtstreeks aan de consument wordt aangeboden, én dat is pas goed nieuws voor ons haha!  Het is een ode aan de mysterieuze bloemen van de zomerzonnewende, met als resultaat een bloemige, heerlijk verfrissende en heldere gin, met de aromatische intensiteit van de zomerzonnewende, die volledig tot zijn recht komt in de mond zonder de essentie van Hendrick’s Gin te verloochenen.

Op het event konden we drie versies proeven: de Midsummer Solstice Spritz, Tonic en Bramble. Alledrie super lekker met de nieuwe gin (heb ze getest)! Mijn favoriet, de zoete Bramble:

  • 50 ml Hendrick’s Midsummer Solstice
  • 20 ml citroensap
  • 5 ml suikersiroop
  • 10 ml braambescrème
  • Voeg de ingrediënten toe aan een met gemalen ijs gevuld glas. Meng en voeg nog wat ijs toe. Versier het glas met wat braambessen en een schijfje citroen.

Hendrick’s Midsummer Solstice zal vanaf begin juni voor een beperkte periode aangeboden worden bij Delhaize, de betere cavisten, in een selectie van cocktailbars en op de Hendrick’s Gin zomer pop-upbar. Fles van 700 ml – richtprijs 45,99 euro

 

Geef een reactie