Je bekijkt nu Apero time: mini pizza’s

Apero time: mini pizza’s

Flesje wijn staat koud, de salami en kaasjes zijn gesneden, de chips liggen klaar, maar toch mist er iets hé? Wat dacht je van mini-pizza’s! Deze pizza’kes zijn perfect voor een apéro avond met je favoriete bubbel, of tijdens een filmavondje met je partner. Het is echter niet nodig om er een hele dag voor in de keuken te staan; er zijn namelijk genoeg short cuts. Je zou je eigen pizzadeeg kunnen maken… maar je zou het ook kunnen kopen in de supermarkt of bij een lokale pizzeria. Je zou je eigen tomatensaus kunnen maken… maar je zou ook een potje kunnen kopen. En dan zijn er nog de toppings waar er talloze opties voorhanden zijn! Ik koos voor deze pizza’s voor de nieuwste variant van Danerolles: Pizza dough! Hiermee maak je gemakkelijk een zelfgemaakte mini-pizza in eigen oven. Om te smullen! En ook nog leuk om te weten: dit product bevat geen lactose en is vegan.

Deze mini pizza’s zijn niet alleen heel snel klaar, maar ze smaken echt lekker! Ik heb ze vrij eenvoudig belegd maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

ingredienten

Bereiding

Voor 16 mini pizza’s 

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  • Rol de deegbodems een beetje uit zodat ze iets platter worden.
  • Voor de rode pizza’s: Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout. Verdeel een kleine lepel tomatensaus over de pizzarondjes. Beleg met de gesneden mozzarella. Snij de salami in stukjes en verdeel dit over de pizza’s. Werk de pizza’s verder af met de gesneden rode ui. 
  • Voor de groene pizza’s: Verdeel de pesto over de pizzarondjes. Beleg met de gesneden kerstomaatjes, parmaham en de geraspte kaas.
  • Bak af in 12-15 minuten.
  • Werk af met verse basilicum.

Tip: Je kunt de half afgebakken mini pizza’s ook goed invriezen. Afgebakken pizza’s kun je in de koelkast bewaren tot de volgende dag. Je kunt er op doen wat je zelf lekker vindt.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie