Ik ben TEAM WAFFLE, sorry aan alle pannenkoekenfans want ik zie jullie allemaal heel graag! Maar toch, wafels veranderen het gewone pannenkoekbeslag in knapperige, kleine, hemelse vierkanten. Ja ik heb veel pannenkoekjes op de blog staan, en binnenkort verschijnt er weer eentje (jaja, spoiler), maar toch zijn het de wafels die mij keer op keer weer overtuigen.
Deze zoete aardappelwafels zijn zo’n geweldige ontbijtoptie, en zonder de spek en avocado bevat het eigenlijk ook echt weinig koolhydraten en weinig calorieën. Maar geef toe, we all love a little bit of bacon and avocado. Het handige aan deze wafels is dat je ze zelfs een paar dagen in de koelkast kan bewaren om ’s ochtends op te warmen. Ik heb deze nog niet persoonlijk ingevroren, maar ik kan me voorstellen dat je er een paar in de vriezer kunt stoppen en kunt opwarmen als je dat nodig vindt.
Kleine shoutout toch ook naar Ellen van Kokerellen die mij inspireerde met haar heerlijke zoete aardappelwafels!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
- 1 zoete aardappel (250 g)
- 150 ml havermelk (of een andere plantaardige melk)
- 200 g volkoren bloem (maar ik heb het ook eens met havermeel getest)
- 2 eieren
- 1/2 el bakpoeder
- een snuifje zout
- een snuifje suiker
- 1 el plantaardige olie
- spek
- avocado
- 4 el kruidenkaas
- Maple syrup (afwerking)
- Peper en zout
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snij ‘m in blokjes. Kook de zoete aardappel gaar.
- Doe de zachte blokjes zoete aardappel bij het havermeel of gewone bloem, de melk, de eieren, het bakpoeder, de suiker en het zout in een blender en mix
- Vet het wafelijzer in, lepel het beslag in porties op het ijzer. Bak de wafeltjes in enkele minuten goudbruin.
- Bak ondertussen de spek krokant in een pan, en snij de avocado in stukken.
- Gebruik een halve avocado voor een heerlijke dip met kruidenkaas. Mix de kruidenkaas, avocado en een beetje peper en zout in een blender tot een smeuïg geheel.
- Serveer de wafeltjes met spek, avocado en kruidenkaas. Werk af met maple syrup.