Je bekijkt nu Zachte chocoladetaart

Zachte chocoladetaart

Enkele maanden geleden ging ik voor de allereerste keer naar een “Les Tartes de Françoise” winkel hier in de buurt, want ik was geslaagd op mijn balie-examens als advocaat en dat moest gevierd worden. Ik koos daar voor twee klassiekers die er héél lekker uitzagen: de appelcrumble en de zachte chocoladetaart

Wie mij kent weet dat ik eigenlijk geen zotte chocoladeliefhebber ben. Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik eet het graag en kan uiteraard genieten van een lekkere moelleux of chocolade muffin, maar ik zal zelden een dessert met chocolade bestellen op restaurant (en dan te weten dat ik de dochter van een chocolatier ben haha). Toen ik deze taart proefde, was ik echter meteen verkocht! Krokant vanboven, zacht vanbinnen en vooral niet te zwaar. Na drie stukken wist ik het zeker, dit moet ik proberen namaken! 

ingredienten

  • 100 g boter
  • 200 g pure chocolade
  • 4 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 eetlepels patisseriebloem
  • snufje grof zeezout
  • poedersuiker, voor de afwerking

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150° C.
  • Smelt de boter samen met de chocolade op een laag vuurtje tot deze volledig gesmolten is.
  • Klop met een keukenrobot de eieren samen met de suiker luchtig gedurende 5 minuten.
  • Meng voorzichtig de gesmolten chocolade met boter onder het opgeklopte eiermengel.
  • Meng vervolgens de bloem onder het deeg.
  • Giet het chocoladedeeg in een met bakpapier beklede bakvorm van ongeveer 20 à 24 cm diameter. Werk af met een snufje zeezout.
  • Bak de zachte chocoladetaart gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en garneer met een beetje poedersuiker.
  • Serveer met een bolletje vanille-ijs en eventueel wat rood fruit.
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie