Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Verrassende visburger met curry en mango

    Verrassende visburger met curry en mango

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 4, 2022
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Vorige week (26 oktober tot en met 2 oktober) was het de Bewuste Visweek, een initiatief van het Aquaculture Stewardship Council (ASC) en het Marine Stewardship Council (MSC). Tijdens deze week…

    Lees verderVerrassende visburger met curry en mango
    48 uur in Oise, Frankrijk

    48 uur in Oise, Frankrijk

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 9, 2022
    • Berichtcategorie:Lifestyle/Reizen

    48 uur in OiseOise, een streek in het noorden van Frankrijk, net boven Parijs en ongeveer een 2,5 - 3uur rijden van Antwerpen. Je kent Oise misschien wel van je…

    Lees verder48 uur in Oise, Frankrijk
    Tomaat mozzarella met polenta croutons

    Tomaat mozzarella met polenta croutons

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 2, 2022
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Zoals jullie weten, geeft Galbani ter gelegenheid van hun 140-jarig bestaan een vierdaagse reis voor twee personen naar Italië weg! Waar de reis exact naartoe gaat, kan ik helaas niet…

    Lees verderTomaat mozzarella met polenta croutons
    Sticky Aubergine met curry yoghurt

    Sticky Aubergine met curry yoghurt

    • Bericht gepubliceerd op:mei 13, 2022
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten/Tussendoortjes

    Dat ik een grote fan ben van Mill & Mortar is niet langer een geheim. Ik gebruik hun kruiden op dagelijkse basis en verwerkte ze al meermaals in enkele toppertjes…

    Lees verderSticky Aubergine met curry yoghurt
    Paasbrunch met een twist

    Paasbrunch met een twist

    • Bericht gepubliceerd op:april 9, 2022
    • Berichtcategorie:Dessert/Ontbijt/Recepten/Tussendoortjes

    Pasen staat weer voor de deur, en dat betekent niet alleen paaseieren rapen, maar ook gezellig brunchen! Dit jaar mocht ik samen met Danerolles een superfijne workshop geven voor enkele…

    Lees verderPaasbrunch met een twist
    Ode aan de Oostendse garnaalkroket

    Ode aan de Oostendse garnaalkroket

    • Bericht gepubliceerd op:maart 6, 2022
    • Berichtcategorie:Recepten/Tussendoortjes

    Ode aan de Oostendse Garnaalkroket; dat is de titel van deze blogpost (die ook al even op zich liet wachten). Vorig jaar was ik namelijk enkele keren te gast in…

    Lees verderOde aan de Oostendse garnaalkroket
    Salade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi

    Salade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi

    • Bericht gepubliceerd op:februari 22, 2022
    • Berichtcategorie:Diner/Lunch/Recepten

    Nooit teveel potjes! Al denkt Jonas vaak van wel. Zeker op momenten dat de potjeskast (ja, wij zijn zo een huishouden met een kast vol potjes) quasi op instorten staat.…

    Lees verderSalade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi
    Crumble met pruimen en rood fruit

    Crumble met pruimen en rood fruit

    • Bericht gepubliceerd op:december 29, 2021
    • Berichtcategorie:Dessert/Recepten

    De periode tussen Kerst en Nieuw is (hopelijk) voor velen een periode van zalig nietsdoen, chillen in de zetel en genieten van de overschotjes van Kerst. Ik nam de afgelopen…

    Lees verderCrumble met pruimen en rood fruit
    Mini videetjes met Boursin en spek

    Mini videetjes met Boursin en spek

    • Bericht gepubliceerd op:december 16, 2021
    • Berichtcategorie:Kerst/Recepten/Tussendoortjes

    Zijn er nog bladerdeeghapjes? Een vraag die volgende week sowieso de revue zal passeren (samen met zijn er nog kroketten). Awel ja, deze heerlijke videetjes met Boursin en spek bijvoorbeeld.…

    Lees verderMini videetjes met Boursin en spek
    Butternut soep met crunchy notencrumble

    Butternut soep met crunchy notencrumble

    • Bericht gepubliceerd op:december 1, 2021
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Het is koud, heel koud. En om de een of andere reden was ik hier totaal nog niet klaar voor. Ik heb voortdurend zin om in de zetel films te…

    Lees verderButternut soep met crunchy notencrumble
    • Naar vorige pagina
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • …
    • 25
    • Naar volgende pagina
    twee maandjes met mijn blij zonnestraaltje 🌞💛
    Niets zegt “feest” zoals de geur van mama’s Niets zegt “feest” zoals de geur van mama’s jollof rijst die door het huis zweeft 😍 Dit recept is al zo lang als ik me kan herinneren het hart van elke speciale gelegenheid: verjaardagen, feestdagen.. Gemaakt met liefde en altijd geserveerd met bakbanaan 🫶🏽

Mama bereidt haar jollof al meer dan 30 jaar in haar vertrouwde gele @lecreusetbelux pot – die inmiddels bijna erfgoed is. Zij leerde het recept van mijn oma in Nigeria, en geeft het nu met veel plezier door aan mij ❤️ We vieren dus niet alleen een mooie familietraditie, maar ook 100 jaar Le Creuset. Want sommige dingen verdienen het om van generatie op generatie doorgegeven te worden – net als dit recept 🥹🥰

Bereiding:

Spoel 3 cups ongekookte rijst met koud water tot het water helder is. Laat even uitlekken. Je hoeft de rijst niet vooraf te koken.

Mix 1 gesneden witte ui, 1 sjalot, 1 gesneden rode paprika, 1 blik tomatenblokjes, 1 scotch bonnet peper en 3 teentjes look tot een gladde saus in een blender. Zet apart.

Verhit een goeie scheut plantaardige olie in je Le Creuset Cocotte op middelhoog vuur. Voeg 1 gesneden rode ui toe samen met 2 Maggi bouillonblokjes en fruit tot glazig.

Roer 2 el tomatenpuree erdoor en bak dit een paar minuten tot de puree wat donkerder wordt.

Voeg de gemixte tomatensaus toe en laat deze ongeveer 10–15 min sudderen tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de rijst toe aan de saus en roer goed zodat alles bedekt is. Voeg 200 ml runder- of kippenbouillon toe, en indien nodig extra water tot de rijst net onderstaat. Dek de pot af met aluminiumfolie en het deksel en laat op laag vuur gaar koken (ongeveer 30–40 min), roer af en toe voorzichtig zodat de rijst niet aanbakt.

Laat zonder deksel nog even opstaan zodat het vocht volledig kan inkoken. Serveer met bakbanaan en kip, rund of vis 🤤

#100YearsofLeCreuset#Helenkookt
    Week 4 recap 💛 en het was een week van kleine o Week 4 recap 💛 en het was een week van kleine overwinningen, want ik heb nog eens gesport! De workout duurde wel dubbel zo lang doordat ik Félix telkens moest entertainen of troosten, maar hé, het is een begin 🤩

Helaas was het ook een week met af en toe ontroostbare momentjes, koude koffie en korte nachten. Maar hoe cliché het ook klinkt, je vergeet dit héél snel door alle ontelbaar mooie momenten 🥹

#findingmybalanceback
    mijn eerste moederdag. ik leerde de afgelopen 8 we mijn eerste moederdag. ik leerde de afgelopen 8 weken dat het moederschap intens is, uitdagend, maar ook zo mooi en puur. slapeloze nachten, koude koffie en lekkende borsten, maar ook veel lachjes, nieuwsgierige blikken, kleine handjes en eindeloos veel pluisjes die ik telkens vantussen je teentjes moet vissen. je leert me vertragen en terug genieten van de kleine dingen. elke dag leer ik en groei ik met jou mee. het is een geluk jouw mama te mogen zijn 💛

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig