Je bekijkt nu Bacardi Rum x Coca-Cola Signature Mixers

Bacardi Rum x Coca-Cola Signature Mixers

Coca-Cola bracht onlangs een nieuwe reeks aan cola’s op de markt, namelijk de Signature Mixers, speciaal gecreëerd om te worden gemengd met dark spirits zoals rum. Met Dry January net achter de rug leek het mij dan ook het ideale moment om deze nieuwe mixer te testen samen met een de nieuwe dark rum van Bacardi, de Bacardi Gran Reserva Diez die tien jaar heeft gerijpt in zijn vaten. Zelf ben ik geen rumdrinker dus liet ik het proeven over aan mijn vriend, die deze taak natuurlijk met heel plezier op zich nam.

 

Weinig drankjes komen in de buurt van de verfrissende kwaliteiten van een rum en coke, ook wel de Cuba Libre genoemd. En met de opkomst van premium dark spirits heeft ’s werelds nummer één mixer de lat hoger gelegd door een aantal ster barmannen in te schakelen om vier nieuwe Coca-Cola mixers te maken, allemaal gericht op het combineren met whisky, donkere rum, gerijpte tequila en zelfs cognac. Zo kwamen ze op vier varianten uit: Woody, Smokey, Spicy en Herbal. Elke mixer is bestempeld met de handtekening van de barman die het smaakprofiel heeft helpen creëren.

Ik ging bij deze rum cola voor de Coca-Cola Spicy Mixture. De mixer bestaat uit toetsen van limoen, gember, rozemarijn, jasmijn en jalapeño, waardoor het dus die spicy toets krijgt. De Coca-Cola combineerde ik met Bacardi Gran Reserva Diez. Een rum die 10 jaar in de Caribische zon heeft gerijpt op verkoolde wit eiken vaten, die de de rum een soepele smaak geven en tikkeltje smokey maakt.

En wat vond ik er nu van, of beter gezegd, mijn lief: De smaak van de originele Coca-Cola blijft mooi bewaard in deze cocktail (1/3 rum, 2/3 Coca-Cola), maar met de toevoeging van een aantal topnoten worden de smaken van de donkere rum er goed uitgehaald. 

De schoonheid van Coca-Cola is dat het zo’n bekende smaak heeft, maar toch is ze moeilijk te definiëren. Alle vier de mixers delen Coca-Cola’s DNA en versterken elk van de donkere toetsen van de alcohol op de juiste manier. Het is Coca-Cola zoals je het kent, maar met een lichte twist op het einde! Prijs: 1,80 EUR per stuk voor de Coca-Cola en 40 EUR voor de Bacardi Rum.

Geef een reactie