Je bekijkt nu Binnenkijken in mijn winterieur

Binnenkijken in mijn winterieur

De dagen worden korter, kouder, maar vooral gezelliger! Met Kerst voor de deur (sorry Sinterklaas) probeer ik het hier beetje bij beetje volledig winterproof te maken met veel kaarsjes, random dennenappels overal en een overvloed aan velours kussens. Samen met Mistral Home nam ik mijn eetkamer onder handen, en toverde ik het geheel om tot een gezellig “winterieur“. 

Ons appartement oogt niet supermodern of strak, noch mega rustiek. Ik probeer vooral op zoek te gaan naar elementen die warmte, gezelligheid en een verhaal toevoegen. Door lichte kleuren te gebruiken, probeer ik zo ons -niet zo groot- appartement optisch te vergroten. De warmte en gezelligheid laat ik dan terugkomen in het kleurgebruik, met een hoofdrol voor roest-, beige- en goudtinten. Deze kleuren liet ik ook terugkomen in mijn Kersttafel voor dit jaar.

Het donkergroen is een extra kleur die ik toevoegde aan mijn tafel. Het is een warme kerstkleur die ook perfect bij onze planten, het neutrale beige en de roesttinten in onze woonkamer past.

Aangezien mijn gerechten vaak heel erg kleurrijk zijn, probeer ik mijn tafel voor de rest niet té druk of kleurrijk te maken. Te vaak worden feesttafels prachtig gedecoreerd, maar staat de tafel te vol. Het stoort mij wanneer ik niet makkelijk aan het brood of de peper kan, soms zie ik de gasten zelfs niet goed zitten door een overload aan decoratie. Alles draait dus om balans en een functioneel gezellige tafelsetting. 

Benieuwd naar wat ik allemaal gebruikte voor deze wintertafel? Neem dan een kijkje in mijn lijstje!

Opmerking: Jammer genoeg zijn sommige dingen ook al wat ouder, waardoor ik niet altijd een link online terugvond. 

Kleedje Helen: ICHI bij Dressed by Tiffany’s – € 55

Tafelkleed: Mistral Home – € 30

Servetten: Mistral Home – € 10 per stuk 

Kussens: Mistral Home – € 15 per stuk

Placemats: IKEA – € 3,50 per stuk

Bestek: MADE.COM – uitverkocht, maar soortgelijk

Borden: Euroshop van het merk Costa Novas 

Glazen groen: Libbey – € 4,76

Wijnglazen: Collishop – niet meer online 

Kandelaars: AVA – € 2,47 

Kaars groen gedraaid: HAY – € 4

Versiering en takjes: Zeeman – niet online te vinden 

Lees het hele artikel over mijn interieur hier in de Nina van HLN en shop enkele leuke items hier

Geef een reactie