Je bekijkt nu Glenfiddich Grand Cru

Glenfiddich Grand Cru

Met de feestdagen voor de deur ben je misschien al op zoek naar een leuk cadeau. Voor de ene is het een gemakkelijke opdracht, voor de ander een echte hel. Een fles wijn is altijd een veilige optie, maar soms wil je nét dat tikkeltje meer doen. Een mooie fles whisky zoals de Glenfiddich Grand Cru kan dan de ideale oplossing zijn!

Vorige week waren we te gast bij het leuke event van Glenfiddich Grand Cru. Ik geef toe, ik ben geen echte fan of kenner van whisky maar mijn vriend is wel fan. En laat het nu wel toevallig zijn verjaardag zijn die avond, dus dan gingen wij met veel plezier piepen!

 

Deze exclusieve Glenfiddich expressie is 23 jaar gerijpt in Amerikaanse en Europese eikenhouten vaten en elegant afgewerkt in zeldzame Franse cuvévaten. Hij is gebotteld op 40% en is verpakt in een chique zwarte fles met gouden opdruk en wordt geleverd in een luxe giftbox. Grand Cru is de enige Glenfiddich Single Malt die deze uitzonderlijke afwerking in Franse cuvéevaten ondergaat. De opmerkelijk rijke whisky, die al intens van smaak is dankzij de lange rijping in Amerikaanse en Europese eikenhouten vaten in de Glenfiddich Distillery, wordt dus ook verder versterkt met de extra intensiteit uit die zeldzame Franse cuvéevaten. De whisky heeft smaken van rijke vanille, zoete brioche, sandelhout, perensorbet en witte druif. Al deze smaken waren terug te vinden in de gerechtjes, van hapjes tot dessert. Zoals ik reeds al liet vallen, ik ben geen kenner noch zotte liefhebber. Maar ik heb wel echt genoten van de avond en de leuke ervaring. Voor echte whiskyliefhebbers zou ik zeggen, proef hem zeker eens! Of nog beter, geef hem cadeau voor de feestdagen! Prijs: +/- € 250,00

Geef een reactie