Fugu Sushi

ANTWERPEN

Sushi on steroids, dat is hoe mijn vriend Fugu Sushi in Antwerpen omschreef, en geloof mij, daar bedoelt hij absoluut niets slecht mee! Gisterenavond ging ik voor de eerste keer langs bij Fugu sushi in de Volkstraat. Wij wonen hier zelf maar een scheet van, dus leek ons dit ideaal als date night.

Fugu is de nieuwste creatie van de eigenaars van Sumac en La Taqueria, beiden vlakbij de Marnixplaats. Met deze hippe sushi bar proberen ze ons naar de uithoeken van Japan te brengen en dompelen ze ons onder in een plaats waar we even het dagelijkse leven kunnen vergeten.

SFEER + INTERIEUR

Als je binnenkomt word je meteen verwelkomd door felroze neon, en geef toe, everyone loves neon! Niet alleen is het interieur gezellig en hip ingericht, ook de zalige 80’s en 90’s muziek op de achtergrond geven het restaurant direct al een geweldige sfeer. De kok staat klaar aan een open keuken om verse sushi voor ons te bereiden, waardoor je perfect kan mee volgen. We worden vanaf het begin heel erg vriendelijk bediend, dus lijkt mij dit een goede start!

COCKTAILS EN DRINKEN 

We starten de avond met een verfrissend drankje. Mijn lief gaat voor een ginger beer dat nota bene écht naar gember smaak, en dus geen zoet afkooksel. En ik ga, met Dry January nog steeds in het achterhoofd, voor een mocktail op basis van veenbessen, limoen en honing. Niet té zoet, en lekker fris.

HAPJES

Allereerst heb je de keuze uit een aantal gerechtjes om te delen, die dan worden gevolgd door de vernieuwende sushirolls. Wij beginnen met twee hapjes om te delen. Aangezien ik de zaak nog niet zo goed ken, laat ik mij vooral leiden door de uitbater die ons twee hapjes aanraadt:  aubergine kroketten met ‘spicy miso mayo’ en crackers met zalmtartaar. De aubergineballetjes zijn lichtpikant door de gember die subtiel aanwezig is. De buitenkant is lekker krokant en het sausje maakt alles af. De zalmcrackers mogen voor mij nog net iets meer gekruid worden, maar mijn lief is fan.

SUSHI

Next stop: de sushi! Op aanraden van de uitbater, bestellen we drie verschillende rolls, namelijk: Candy Crush, Tokyo Blast en de Kani Kaze. Het is misschien belangrijk om te zeggen, maar dit is niet je typische sushi. De smaken zijn verrassend en de uitvoering is net dat tikkeltje anders.

Laat ik even beginnen met de Candy Crush: een sushi met tonijn, zalm, kanikame, avocado, en inderdaad snoepjes in kleine stukjes. Samen met de furikake en het zeewier is dit een perfect combo van zoet en zout.

De Kani Kaze is ook een van mijn favorieten. Deze bestaat namelijk uit gekarameliseerde zalm, avocado, mango, krab, teriyakisaus en masago aioli, waardoor ze een rokerige smaak krijgt.

(Oh, en de fugu saus bij de Toyko Blast heb ik letterlijk met mijn vinger verder opgegeten eens de sushi op was.)

Geef een reactie