Mission Massala

ANTWERPEN

Mission Massala, voor velen reeds gekend en vooral geliefd, maar voor mij toch nog een onbekende. Mijn interesse werd al een eerste keer aangewakkerd op We Can Dance, vorige zomer in Zeebrugge. Daar had Mission Massala een foodstandje dat mij toch wel wist te bekoren. Daarnaast volg ik al een tijdje de getalenteerde fotograaf Gilles Draps, die mij elke keer weer doet watertanden met zijn foto’s. Hij is (ik denk nog steeds) de in-house fotograaf voor Mission Massala, waardoor ik af en toe enkele van hun heerlijke creaties zag voorbij komen op Instagram.

Het verhaal van Mission Massala begon eigenlijk met twee succesvolle foodtrucks, maar in 2018 was het dan eindelijk zover: een restaurant waar Indische soulfood de norm zou worden.

SFEER + INTERIEUR

Op de hoek van de Montignystraat en de Dendermondestraat vind je Mission Massala. Niet te groot, lekker gezellig en druk. Overal zie je Indische verwijzingen zoals Indische letters, posters en vooral felle kleuren die je even doen wegdromen naar het verre Bombay.

COCKTAILS EN DRINKEN

Zoals jullie nu wel al weten doe ik nog steeds mee aan Dry January dus ging ik resoluut voor een mocktail. De kaart staat echter vol met originele cocktails, chai masala of zelfs een Indisch biertje.

DISHES

Aangezien we met een groepje van vier waren, leek het ons wel leuk om te sharen. Ze  werken hier namelijk niet langer meer met een voorgerecht-hoofdgerecht formule, maar wel met ‘sharing’ schoteltjes die op het ritme van de keuken op tafel verschijnen. We gingen voor 6 verschillende gerechtjes en natuurlijk ook voor het heerlijke garlic butter naan om mee te kunnen soppen in de sausjes van de gerechten. Mijn favorieten? De Mission fried chicken die bestaat uit gefrituurde malse kippenreepjes omhuld met krokante corn flakes, chilipeper en een curry madras mayonaise en de gegrilde octopus met aardappel (desi pulpo).

Geef een reactie