Sticks n’ Bowls 2.0

ANTWERPEN

Vorige zomer was ik te gast bij Sticks n’ Bowls hier in Antwerpen. Na hun eerste vestiging in Leuven kwamen ze eindelijk naar Antwerpen, waardoor ik ook hier kon genieten van hun zalige pokébowls. Enkele maanden later komt het streetfoodrestaurant met een vernieuwde kaart én een vernieuwd concept met een nieuw team. Niet langer de pokébowls, maar een mix van streetfoodgerechtjes uit landen rond de Stille Oceaan, niet toevallig de Ring of Fire genoemd, een regio die gekend staat om zijn aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Je zal dus smaken herkennen uit landen als Thailand, Japan, Mexico en India, maar telkens met een lokale knipoog en een eigen twist.

De kaart werd samengesteld door Yuki Kimura, een jonge (26) Belgische chef met Japanse roots die ervaring opdeed bij The Fat Duck in Londen, In de Wulf,  De Kluizenaer, De Godevaart en Chambre Séparée.

SFEER + INTERIEUR

Het interieur bestaat uit een mix van terrazzo prints, urban jungle vibes met allemaal planten en kleurrijke afgeronde meubels.

COCKTAILS EN DRINKEN 

Aangezien het voor mij nog steeds de Dry January was, ging ik voor een frisse home made iced tea. De menu biedt echter ook verschillende exotische cocktails aan en je kan er zelfs Aziatische biertjes vinden.

.HAPJES

We begonnen met de edamamebonen die geroosterd werden met pikante chili en lekker veel zout. Een bomvol aan smaken voor eigenlijk een heel simpel ingrediënt. Een heerlijk begin om de rest van de avond mee te starten.

BOWLS

Voor het hoofdgerecht kan je kiezen tussen verschillende gerechtjes of voor de Ring of Fire menu. Wij gingen voor de laatste optie: een menu bestaande uit 7 à 8 exotische gerechtjes die ons direct deden watertanden. Zoals de naam al doet voorspellen zette deze menu onze smaakpapillen in vuur en vlam. Daarmee bedoel ik niet de overdreven pikantheid, maar wel de passie die je proefde in de gerechtjes.

Allereerst kregen we een miso soup met tofu en wakame om ons warm te maken, een klein kopje dat perfect was om te starten. Vervolgens werden er drie gerechtjes tegelijk geserveerd, namelijk: Japanse jasmijnrijst, bloemkool met ansjovis en gerookte amandel, en ten slotte ook kortgebakken vis met chimichurri. Vooral de bloemkool met ansjovis en amandel is mij bijgebleven, een zeer verrassende combinatie met tal van heerlijke smaken samen in één gerechtje.

Daarna volgde de publieksfavoriet: chicken satay met pinda en kerrie. De malse kippensaté was bedekt met een verslavende glazuur die niet te zoet en niet te zout was, maar precies goed. Na dit gerechtje zat ik toch al goed vol, maar de favoriet van mijn lief moest nog komen, namelijk het lamsgehakt met chili en koriander.

Ten slotte sloten we de avond af met een glaasje gemberthee en ijs van mango (jaaa mijn favoriet), kokos en Thaise basilicum. De perfecte afsluiter voor deze culinaire avond gevuld met heerlijk streetfood.

Geef een reactie