Je bekijkt nu Seppe Nobels: het groentekookboek van het jaar

Seppe Nobels: het groentekookboek van het jaar

Na vele jaren van testen, proeven, creëren en verzamelen, lanceerde Seppe Nobels eerder dit jaar zijn nieuwe kookboek. Een verzameling van 200 vegetarische en 250 niet-vegetarische recepten, inclusief zijn interpretatie van Belgische klassiekers, de top 50 favoriete gerechten van jongeren van 12 tot 18 jaar en een selectie van zijn eigen iconische Graanmarkt 13 recepten van de afgelopen 10 jaar. 

Wie is Seppe Nobels?

Seppe Nobels, culinair brein achter het kookboek, is beter bekend als chef van het Antwerps restaurant Graanmarkt 13. Graanmarkt 13 staat al jaren in de top van werelds beste groenterestaurants, en dit jaar ontving het restaurant zelfs een een Michelinster! 

Het is altijd al zijn ambitie geweest om een kookboek te lanceren dat alle klassiekers zou omvatten. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevolgte bij als je daar zin in hebt. Door de toevoeging van een Nutri-score bij elk recept, kan het boek bovendien dienen als hulpmiddel om evenwichtig te koken.

Wat is de Nutri-Score?

Het boek bevat 450 recepten waarbij voor elk gerecht de Nutri-Score werd berekend. De Nutri-Score is een logo dat informatie geeft over de voedingswaarde van het gerecht of product. Dit houdt rekening met de voedingsstoffen die in een evenwichtige voeding de voorkeur krijgen (zoals vezels, eiwitten, fruit en groenten) en voedingsstoffen die je beter beperkt (zoals calorieën, verzadigde vetzuren, suiker en zout).

Maar staar je hier zeker niet blind op! Plantaardige oliën of vetten, bijvoorbeeld in mayonaise of margarine, hebben vaker een score D of E omdat ze veel vetten en dus vrij veel calorieën bevatten. Maar om te koken of een slaatje op smaak te brengen, gebruik je vaak maar een eetlepel of koffielepel van dit product. Dit kan dus absoluut geen kwaad! 

Op zoek naar enkele A & B Nutri-score recepten? Neem dan zeker een kijkje op de website van Delhaize! 

 

Wat vind ik er zelf van? 
 
De 450 recepten van Seppe Nobels zijn een combinatie van rasechte Vlaamse klassiekers en super originele en vooral verrassende recepten waar groenten toch vaak de hoofdrol spelen. Een simpel kader, niet te veel randinformatie, en vooral een kookboek die tot de essentie wordt herleid: zijn recepten. 
 
Te verkrijgen op bol.com, de website van Graanmarkt 13 of op de website van Lannoo

Geef een reactie