- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 30 minuten
Nu wou ik een beetje creatiever te werk gaan dan gewoon een simpele omelet met groenten. En vooral, hoe kan ik die bonen verwerken zonder dat ik merk dat ik bonen eet. Enkele maanden geleden maakte ik een chocolade brownie met zwarte bonen, en eerlijk gezegd was dit een van de lekkerste brownies die ik ooit had gemaakt, dus dan moest het deze keer toch weer lukken met die golden combination? Ik gebruikte voor dit receptje de handige zwarte bonen Mini packs van Bonduelle. Ze worden per 2 verpakt en zijn daarom ideaal & super handig. De zwarte boon komt in het wild nauwelijks voor buiten Noord- en Midden-Amerika. Hij is daar echter wel een graag geziene gast als bijgerecht bij burrito’s en wordt ook veel gebruikt in sauzen, soepen en salades. Dit komt mede doordat hij een stevige structuur heeft, die vergelijkbaar is met de structuur van een champignon. Toch wou ik het niet in een hartige combinatie gebruiken, maar wel met heerlijke chocolade.
ingredienten
- 200 g zwarte bonen
- 2 eieren
- 25 g cacaopoeder
- 25 g havermout
- 50 g plantaardige yoghurt
- 85 g honing of agavesiroop
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Gooi alle ingrediënten in een blender en mix tot een mooi geheel.
- Bekleed een bakvorm met 6 muffinvormpjes en giet het deeg hier in.
- Leg een klein stukje chocolade bovenop het deeg.
- Bak voor ongeveer 20 min.
Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.