Je bekijkt nu Gezonde chocolade muffins, met geheim ingredient

Gezonde chocolade muffins, met geheim ingredient

IK HAAT BONEN. Ik kan het niet onder stoelen of banken steken, maar ik vind het gewoon echt niet lekker. De textuur spreekt mij niet aan, er zit niet super veel smaak in en ze zien er ook niet zo smakelijk uit. Zoals jullie wel weten ben ik al enkele maanden ambassatrice voor Bonduelle. En laat het nu toch wel zo zijn dat Bonduelle vooral héél véél bonen heeft. HEEL VEEL… De maand september is de #alldayveggieschallenge. De maand September staat in het teken van All Day Veggies, oftewel: meer groenten eten gedurende de hele dag dus ook bij het ontbijt. Het kan soms lastig zijn om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te voldoen, maar als je het vaker op een dag eet in plaats van alleen ‘s avonds is dit een makkie!  

Nu wou ik een beetje creatiever te werk gaan dan gewoon een simpele omelet met groenten. En vooral, hoe kan ik die bonen verwerken zonder dat ik merk dat ik bonen eet. Enkele maanden geleden maakte ik een chocolade brownie met zwarte bonen, en eerlijk gezegd was dit een van de lekkerste brownies die ik ooit had gemaakt, dus dan moest het deze keer toch weer lukken met die golden combination? Ik gebruikte voor dit receptje de handige zwarte bonen Mini packs van Bonduelle. Ze worden per 2 verpakt en zijn daarom ideaal & super handig. De zwarte boon komt in het wild nauwelijks voor buiten Noord- en Midden-Amerika. Hij is daar echter wel een graag geziene gast als bijgerecht bij burrito’s en wordt ook veel gebruikt in sauzen, soepen en salades. Dit komt mede doordat hij een stevige structuur heeft, die vergelijkbaar is met de structuur van een champignon. Toch wou ik het niet in een hartige combinatie gebruiken, maar wel met heerlijke chocolade.

ingredienten

  • 200 g zwarte bonen
  • 2 eieren
  • 25 g cacaopoeder
  • 25 g havermout
  • 50 g plantaardige yoghurt
  • 85 g honing of agavesiroop
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Gooi alle ingrediënten in een blender en mix tot een mooi geheel.
  • Bekleed een bakvorm met 6 muffinvormpjes en giet het deeg hier in.
  • Leg een klein stukje chocolade bovenop het deeg.
  • Bak voor ongeveer 20 min.

Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.

Geef een reactie