Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Bagel met verrassende eiersla

    Bagel met verrassende eiersla

    • Bericht gepubliceerd op:maart 23, 2021
    • Berichtcategorie:Ontbijt/Recepten

    Afhankelijk van de huidige toestand (pfff Miss Rona) kunnen we dit jaar misschien niet zo'n grote paasbrunch organiseren als we hadden gewild, maar dat wil niet zeggen dat we het…

    Lees verderBagel met verrassende eiersla
    Kippenburger met zoete aardappelfrietjes

    Kippenburger met zoete aardappelfrietjes

    • Bericht gepubliceerd op:maart 9, 2021
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Mijn liefde voor chickenburgers maakte ik in het verleden al eens kenbaar! Ik zal bijna altijd de kippenburger kiezen als ik de keuze heb. Dit leek mij dan ook het…

    Lees verderKippenburger met zoete aardappelfrietjes
    Margarita’s op twee manieren

    Margarita’s op twee manieren

    • Bericht gepubliceerd op:maart 9, 2021
    • Berichtcategorie:Drinks/Recepten

    De lente komt eraan! De dagen worden langer, de zon komt tevoorschijn en we maken ons (hopelijk) klaar voor een mooie zomerperiode met gevulde terrassen en leuke apéromomentjes. Na Dry…

    Lees verderMargarita’s op twee manieren
    Spicy Tofu Taco’s

    Spicy Tofu Taco’s

    • Bericht gepubliceerd op:maart 9, 2021
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    Ik negeer bewust het slechte weer van deze week, en waan me met deze heerlijke spicy tofu taco's even op één of ander zonovergoten strand in Mexico (Corona wie?). Cocktailtje…

    Lees verderSpicy Tofu Taco’s
    Ijslandse Witvis Brandade

    Ijslandse Witvis Brandade

    • Bericht gepubliceerd op:februari 7, 2021
    • Berichtcategorie:Diner/Recepten

    In januari starten veel mensen met goede voornemens. Marine Stewardship Council (MSC) speelt daarop in met de wereldwijde campagne "A BIG BLUE FUTURE". Zij vroegen dan ook aan 10 internationale…

    Lees verderIjslandse Witvis Brandade
    Seppe Nobels: het groentekookboek van het jaar

    Seppe Nobels: het groentekookboek van het jaar

    • Bericht gepubliceerd op:februari 7, 2021
    • Berichtcategorie:Getest & goedkgekeurd/Lifestyle

    Na vele jaren van testen, proeven, creëren en verzamelen, lanceerde Seppe Nobels eerder dit jaar zijn nieuwe kookboek. Een verzameling van 200 vegetarische en 250 niet-vegetarische recepten, inclusief zijn interpretatie…

    Lees verderSeppe Nobels: het groentekookboek van het jaar
    Geroosterde bloemkool met feta

    Geroosterde bloemkool met feta

    • Bericht gepubliceerd op:februari 7, 2021
    • Berichtcategorie:Diner/Lunch/Recepten

    Een eenvoudig gerechtje dat perfect werkt als bijgerechtje of als heerlijk winters hoofdgerecht op een koude winterdag. Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 35 minuten ingredienten 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden…

    Lees verderGeroosterde bloemkool met feta
    Smashed Potato Pops

    Smashed Potato Pops

    • Bericht gepubliceerd op:februari 7, 2021
    • Berichtcategorie:Recepten/Tussendoortjes

    De Potato Pops van McCain doen mij een beetje denken aan een mix tussen Tater Tots en aardappelkroketjes. Tater tots zijn eigenlijk gewoon een kleine versie van kroketjes. Ze werden…

    Lees verderSmashed Potato Pops
    Bloedsinaasappel Mocktail

    Bloedsinaasappel Mocktail

    • Bericht gepubliceerd op:januari 31, 2021
    • Berichtcategorie:Drinks/Recepten

    Met Dry January achter de rug en Tournée Minérale voor de deur leek het mij de ideale moment om nog eens een nieuwe mocktail in elkaar te flansen! Bloedsinaasappel in…

    Lees verderBloedsinaasappel Mocktail
    Spiegeleitjes met spinazie en zalm

    Spiegeleitjes met spinazie en zalm

    • Bericht gepubliceerd op:januari 24, 2021
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Soms heb je gewoon genoeg van broodjes en slaatjes tijdens de middag. Deze eitjes met spinazie en zalm zouden dan wel eens de redding kunnen zijn! Je kan dit gerechtje…

    Lees verderSpiegeleitjes met spinazie en zalm
    • Naar vorige pagina
    • 1
    • …
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • …
    • 25
    • Naar volgende pagina
    Cosy (& not so cosy) days 🧡 food that warms the so Cosy (& not so cosy) days 🧡 food that warms the soul, eeuwig rommelig huis, heel heel ziek zijn, eettafelzoektocht, laatste deadlines, & hoezo is het morgen al kerstavond??
    reclame - Jeugdsentiment, maar dan in een feesteli reclame - Jeugdsentiment, maar dan in een feestelijk jasje! Toch? De nieuwe Viennetta Pistache, gepimpt met warme chocoladesaus & crunchy pistachenootjes 🤤 Trust me, dit easy dessertje wordt meteen de blikvanger van het diner 🎄

#ViennettaClassico #ViennettaPistachio #helenkookt
    Hibernation season has begun 🐻🧡 lange wandelingen Hibernation season has begun 🐻🧡 lange wandelingen in het bos, comfort food elke avond, knuffelen met mijn beste mini (& ook maxi) vriend, gezellige avonden thuis, niets moet en niksen mag
    Balletjes in tomatensaus met aubergine ❤️ Is dit d Balletjes in tomatensaus met aubergine ❤️ Is dit de meest aesthetic foto? Nee, maar tis wel een héél lekker en hartverwarmend gerechtje en dat is wat telt, toch? 😍

500 g gemengd gehakt
Peper en zout
Snufje za’atar
Snufje paprikapoeder
Snufje chilivlokken
1 tl lookpoeder
1 witte ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngehakt
1 rode paprika of puntpaprika, in kleine blokjes
1 aubergine, in blokjes
400 g tomatensaus 
Geraspte kaas of Parmezaanse kaas
Olijfolie en bakboter

Meng het gehakt met de kruiden. Rol er kleine balletjes van. 

Verhit een scheutje olijfolie en een beetje bakboter in een grote pan of gietijzeren braadpan. Bak de gehaktballetjes tot ze mooi goudbruin zijn. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en zet opzij.

Voeg indien nodig nog wat olie aan dezelfde pan toe. Stoof de ui glazig. Voeg de look, paprika en aubergine toe. Laat de groenten zacht worden en licht karamelliseren. 

Voeg de tomatensaus toe en roer goed door de groenten. Kruid eventueel bij met peper, zout of extra chilivlokken. Laat de saus enkele minuten pruttelen.

Leg de aangebakken gehaktballetjes terug in de saus. Dek de pan af en laat 10 min zachtjes sudderen, tot de balletjes volledig gaar zijn. 

Strooi een handje kaas over het gerecht. Zet eventueel nog kort 5 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje. Werk af met verse kruiden en serveer met brood, pasta of rijst. 

Enjoy 🫶🏽

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig