Ga naar inhoud
Zoeken
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
Menu
  • Over mezelf
  • Bestel mijn kookboek
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • Tussendoortjes
    • Drinks
    • Kerst en Nieuw
  • Lifestyle
    • Getest & goedkgekeurd
    • Tips & weetjes
    • Reizen
  • Contact
  • Bestel mijn kookboek
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over mezelf
  • Privacyverklaring
  • Tomaten tarte tatin x Crisp

    Tomaten tarte tatin x Crisp

    • Bericht gepubliceerd op:juli 16, 2023
    • Berichtcategorie:Diner/Lunch/Recepten

    Mijn weekje eten met Crisp! Nadat ik de afgelopen maanden Crisp enkele keren zag passeren bij mede-foodies, moet ik toegeven dat ik toch ook heel erg benieuwd was naar deze online supermarkt.…

    Lees verderTomaten tarte tatin x Crisp
    Spicy geroosterde wortel met yoghurt

    Spicy geroosterde wortel met yoghurt

    • Bericht gepubliceerd op:juli 10, 2023
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Het BBQ-seizoen is officieel begonnen, dus zwier ik dit gerechtje nog lekker online voor de komende zomerdagen! Perfect als bijgerechtje voor 2 tot 4 personen. Aantal personen: 2-4 Bereidingstijd: 40…

    Lees verderSpicy geroosterde wortel met yoghurt
    Eggs Benedict met een twist

    Eggs Benedict met een twist

    • Bericht gepubliceerd op:april 2, 2023
    • Berichtcategorie:Lunch/Ontbijt/Recepten

    Paasbrunch done right! Genieten van deze egg-celent Eggs Benedict met een twist! Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30 minuten ingredienten 500 g Mix voor Tradition Crispy chia van @niamhbaking 15 g boter +…

    Lees verderEggs Benedict met een twist
    Gegrilde broccoli met Italiaanse ham en burrata

    Gegrilde broccoli met Italiaanse ham en burrata

    • Bericht gepubliceerd op:februari 22, 2023
    • Berichtcategorie:Getest & goedkgekeurd/Lifestyle/Lunch/Recepten

    Een kraan die rechtstreeks kokend water geeft. Toen wij dit appartement enkele jaren geleden kochten en stelselmatig kleine aanpassingen en upgrades  deden aan ons interieur (ik voornamelijk dan aan de…

    Lees verderGegrilde broccoli met Italiaanse ham en burrata
    Herfstbrood met pompoen en Boursin

    Herfstbrood met pompoen en Boursin

    • Bericht gepubliceerd op:oktober 18, 2022
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Met de Herfst in het land (en Halloween bijna voor de deur) worden we dagelijks om de oren geslagen met pompoenrecepten. Maar ik ga niet klagen, pompoen is namelijk mega…

    Lees verderHerfstbrood met pompoen en Boursin
    Tomaat mozzarella met polenta croutons

    Tomaat mozzarella met polenta croutons

    • Bericht gepubliceerd op:augustus 2, 2022
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Zoals jullie weten, geeft Galbani ter gelegenheid van hun 140-jarig bestaan een vierdaagse reis voor twee personen naar Italië weg! Waar de reis exact naartoe gaat, kan ik helaas niet…

    Lees verderTomaat mozzarella met polenta croutons
    Salade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi

    Salade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi

    • Bericht gepubliceerd op:februari 22, 2022
    • Berichtcategorie:Diner/Lunch/Recepten

    Nooit teveel potjes! Al denkt Jonas vaak van wel. Zeker op momenten dat de potjeskast (ja, wij zijn zo een huishouden met een kast vol potjes) quasi op instorten staat.…

    Lees verderSalade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi
    Butternut soep met crunchy notencrumble

    Butternut soep met crunchy notencrumble

    • Bericht gepubliceerd op:december 1, 2021
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Het is koud, heel koud. En om de een of andere reden was ik hier totaal nog niet klaar voor. Ik heb voortdurend zin om in de zetel films te…

    Lees verderButternut soep met crunchy notencrumble
    Toast met Boursin en vijgen

    Toast met Boursin en vijgen

    • Bericht gepubliceerd op:september 21, 2021
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten

    Een paar verloren vijgen, enkele sneden notenbrood in mijn diepvries, wat takjes tijm van op mijn terras en vooral heel veel kaas. Dat was de inhoud van mijn koelkast afgelopen…

    Lees verderToast met Boursin en vijgen
    Meloen met ham en mozzarella

    Meloen met ham en mozzarella

    • Bericht gepubliceerd op:juli 28, 2021
    • Berichtcategorie:Lunch/Recepten/Tussendoortjes

    Ik kan dit niet echt een volwaardig recept noemen, gewoon omdat het zo zo zo eenvoudig is. Maar op warme zomerdagen (er zijn er toch enkele geweest hé) kan ik…

    Lees verderMeloen met ham en mozzarella
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • …
    • 6
    • Naar volgende pagina
    Worden jullie om de oren geslagen met pompoenrecep Worden jullie om de oren geslagen met pompoenrecepten? Waarschijnlijk wel! Eentje extra kan dus zeker geen kwaad hé 🧡🎃 

* 1 flespompoen
* 1 witte ui
* 2 teentjes look
* ½ tl uienpoeder
* ½ tl lookpoeder
* 750 ml groentenbouillon
* 160 g orzo 
* 50 g Parmezaanse kaas 
* 1 bol burrata 
* 30 g walnoten, geroosterd
* Verse basilicum, afwerking 
* Peper en zout 
* Olijfolie
 
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was en halveer de flespompoen en verwijder de pitten. Snij vervolgens in blokjes. Je mag de schil er aan laten. Snij ook de ui en look fijn.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de gesneden pompoen. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, uienpoeder en lookpoeder. Plaats in de oven voor 30 min.
4. Los één bouillonblokje op in 750 ml water. Zet even apart.
5. Verhit een scheutje olijfolie op een middelhoog vuur in een grote pan. Fruit de ui en look aan tot deze glazig is. Eens de ui glazig is, voeg je de orzo toe en bak een minuutje mee aan. Voeg lepel per lepel de bouillon toe tot deze oplost. Hou een klein scheutje over voor de pompoenpuree. Roer gedurende 10 – 15 min door de orzo tot deze beetgaar is.
6. Haal de gebakken pompoen uit de oven en plaats in je keukenblender. Hou nog enkele stukjes pompoen opzij voor op het einde. Pureer de rest van de pompoen tot een mooie gladde puree. Voeg gerust een scheutje bouillon toe om deze eenvoudiger te pureren. 
7. Roer de pompoenpuree door de orzo door en breng op smaak met de Parmezaanse kaas, peper en zout.
8. Serveer met de burrata, geroosterde pompoen, walnoot en verse basilicum. Werk af met extra Parmezaanse kaas.

#helenkookt
    Wanneer Félix mij ooit vraagt waar ik zijn papa h Wanneer Félix mij ooit vraagt waar ik zijn papa heb ontmoet, dan vertel ik hem met veel nostalgie over mijn jaren in Leuven. Over dagen als deze met een gouden randje. Kuierend over de Oude Markt of het Ladeuzeplein. Over de goedkope pintjes in het HDR, maar ook over de dubieuze geur die er steeds hing. Over de avonturen die ik beleefde op mijn kot, recht boven de Croque n Roll, en de zomeravonden die ik steevast afsloot met een ijsje van ‘t Galetje. Over de heerlijke Speculosisu van De Werf, of de snacks uit de muur. Ik zal hem vertellen over de ontelbare stressmomentjes die ik beleefde in de Rbib tijdens de examens, maar ook over de gezellige sfeer die je steeds voelde als je toekwam op zondagavond.  En dan zal ik glimlachen, terwijl ik hem vertel dat het daar was, heel onverwacht tussen al die kleine momenten, dat ik zijn papa leerde kennen. En dat Leuven sindsdien nooit meer helemaal hetzelfde is geweest. 🧡
    @alpro Smeren en crispy chili olie, een match made @alpro Smeren en crispy chili olie, een match made in heaven als je het mij vraagt 🥵🌶️🤤 

Beetje opkloppen en serveren met je favoriete groenten of wat stokbrood! Trust me, je hebt direct een eenvoudige showstopper op tafel getoverd 🤪 

#alpro #LekkerJezelf #smeren #helenkookt 
 a d ver tent ie
    Ik vertelde het gisteren nog aan een vriendin: 

“Verdriet is als de zee: het komt in golven.” Soms is de zee kalm en draaglijk, en soms slaat een golf je onverwacht opeens omver. Af en toe trekt de zee zich terug en lijkt er even rust.

Met de tijd leer je de golven niet te stoppen, maar wel hoe je blijft drijven zonder kopje onder te gaan.

En wanneer de golven te hoog worden, onthou dan dat er mensen zijn die hun hand naar je uitsteken. Jouw reddingsboeien, steunpunten om je aan vast te houden tot de storm weer gaat liggen. 

Je hoeft de zee niet alleen te trotseren. Durf te vertrouwen op je reddingsboeien als je zelf even niet de kracht hebt om verder te zwemmen. 🤍

    Samenwerken?

    info@helenkookt.be
    • © 2020, Helen Kookt
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring
    • Realisatie Studio Solveig